Ved arrangementer der kræver tilmelding, er tilmelding kun gyldig for SeniorSports medlemmer. Tilmeldinger er bindende. Ved afbud efter tilmeldingsfristen vil der ikke ske tilbagebetaling. Tilmeld og betal

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

I krigens skyg…rundvisning på Almen Kirkegård

6. oktober - 10:00 - 12:00

Gratis

Dato: Onsdag den 6. Oktober kl. 10-12

Mødested: Ved kapellet på Almen kirkegård

Turledere: Naturvejlederne Ole Henrichsen og Esben Buch i samarbejde med Ældresagen i Aalborg og Aalborg Seniorsport

>Rundvisning i krigens skygge på en kirkegård i efterårsdragt……Det er over 76 år siden Danmark blev befriet, efter 5 mørke år med tysk besættelse. Ved udvalgte grave på Almen Kirkegården i Aalborg, fortæller naturvejlederne på skift, historien om nogle af krigens mange ofre. Og om de meget voldsomme begivenheder i Aalborg- eksempelvis Augustoprøret 1943 – om dramatiske hævnmord, uhyggelige vådeskudsulykker og sabotage. Vi runder urnehaven ved Columbariet og besøger også Mindelunden, der blev anlagt i 1949 med mindeplader for 24 personer fra Aalborg Kommune, der alle døde som følge af 2. verdenskrig.

Turen kommer også forbi kirkegårdens lapidarium, hvor bevaringsværdige gravstene er samlet fra nedlagte grave. I samme område har Aalborg Kommune beriget kirkegården med vilde blomster til naturens mange forskellige insekter.

———————————————————————————————————————————–

Detaljer

Dato:
6. oktober
Tidspunkt:
10:00 - 12:00
Pris:
Gratis

Arrangør

Aalborg SeniorSports samarbejde med By- og Landskabsforvaltningen, Park & Natur