Ved arrangementer der kræver tilmelding, er tilmelding kun gyldig for SeniorSports medlemmer. Tilmeldinger er bindende. Ved afbud efter tilmeldingsfristen vil der ikke ske tilbagebetaling.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Vandretur i Spreewald

23. september - 28. september

4995 Kr.

Vandretur til Spreewald – Tysklands grønne Venedig 23.-28. september 2019
Spreewald, lidt syd for Berlin, er et stort natur- og kulturområde, som bør være et MUST for vandreglade folk. Området er UNESCO biosfærereservat.

Ruterne på denne vandreferie vil vise Spreewald fra de bedste og mest interessante vinkler: Fra sumpskov til havne-anlæg, fra sø områder til slotsparker og alle steder forundres man over, hvordan mennesker gennem tiderne har formået at tilpasse sig og skabe optimale livsvilkår.

Vi kommer rundt i den nærmeste store by, Cottbus, vi besøger de 3 små landsbyer, der ligger inde i selve Spreewald, og vi stifter bekendtskab med den oprindelige sorbiske kultur, der har en del tilfælles med vendernes på Rügen. Vi slutter af med en sejltur på kanalerne den sidste dag.

Den daglige distance er 10 – 15 km (mulighed for at korte af, hvis man ønsker det).

Pris: 4.995 kr. på delt dobbeltværelse.
Tillæg enkeltværelse 750 kr.

Der bliver opsamling Busterminalen, Aalborg kl. 07.00. 

Bekræftelse og faktura udsendes i sidste halvdel af juni.

Turen er udsolgt – det er muligt at komme på venteliste ved henvendelse til www.vandringforalle.dk

Information om turen


Spreewald – Tysklands grønne Venedig Spreewald, lidt syd for Berlin, er et ca. 100 km2. stort natur- og kulturområde, som bør være et MUST for vandreglade folk. Floden Spree danner her sit indlandsdelta, hvilket betyder 100 vis af vandløb – sine steder reguleret – andre steder beskyttet; Området er blevet et UNESCO biosfærereservat, og det skaber helt enestående levevilkår for mange forskellige planter og dyrearter.

Spreewald er centreret omkring et mangfoldigt indlandsdelta af floden Spree nord for Cottbus, hvor vi skal bo. De mange forgreninger af flodnettet skaber en unik geografi, hvor bådfart i lavbundede pramme i generationer har været det mest effektive transportmiddel.

Motorbåde er ikke tilladt – bortset fra posten m.v. – og området er kun i begrænset omfang tilgængelig for biler. De mest almindelige transportformer er således cykling og vandring. Selvom bådtransporten i dag er meget præget af turisme, er den stadig nogle steder en nødvendighed for indbyggerne.

Spreewalds oprindelige indbyggere er ikke tyskere men sorbere (slavisk folkefærd) som har en egenartig folklore præget af slaviske traditioner. Folkedragterne er for kvindernes vedkommende karakteriseret ved særlige hatte, som angiver den ægteskabelige status.

Spreewald er berømmet for deres syltnings traditioner. Således er der mulighed for at købe et væld af syltede agurker, der lagres i store trætønder. Disse sylterier er som oftest drevet af familier, og Spreewald – agurker er verdensberømt i hele Tyskland.

Turister som i dag besøger Spreewald på en af de mange pramture, vil få lejlighed til at købe syltede agurker undervejs, idet det er en fast tradition at besøge nogle af de mange sylterier på turen.

Ruterne på denne vandreferie vil vise Spreewald fra de bedste og mest interessante vinkler: Fra sumpskov til ”havneanlæg” fra søområder til slotsparker og alle steder vil man se og beundres over, hvordan men nesker nu og gennem tiderne har formået at tilpasse sig og skabe optimale livsvilkår..

De andre besøg på denne tur viser områdets mangfoldighed. Vi kommer rundt i den nærmeste store og flotte by, Cottbus, vi besøger de 3 småbyer / landsbyer, der ligger inde i selve Spreewald, og vi stifter bekendtskab med den oprindelige sorbiske kultur, der har noget tilfælles med venderne på Rügen.

Endelig får vi som prikken over i´et den sidste dag en sejltur i en pram på kanalerne

Padborg – Cottbus: 565 km.


Dagsprogram
Dag 1: Gennem Tyskland med ”det lange ben” forrest til vores hotel i Roggosen.

Dag 2: Vi skal først opleve områdets største by, Cottbus. Rundt om bymuren er et smalt grønt område, som vi følger først, inden vi går en tur rundt inde i centrum af byen. Vi fortsætter langs floden Spree gennem Spreeauenpark med bl.a. rosenha ve og arboret, inden vi slutter med en runde i Fyrst Brannit´s gigantiske slotspark med 2 store pyramider.
15 km. på 3 etaper.

Vi kører herefter til Cottbus, hvor vi først selv finder frokost, inden vi får tid på egen hånd i byen.

Dag 3: Vi skal i dag opleve det oprindelige landskab – eller ”vandskab!” Vi skal vandre med sumpskov på begge sider – urørt skov, hvor træerne, f.eks. birk, el og elm kæmper ”med fødderne” i vand – lige til de segner og får lov til at ligge. Flere gange passerer vi vandløb og kanaler og kan fra broerne se Spree, som løber parallelt med stien og folk, som oplever området på vandvejene i kano.
15 km. på 3 etaper.

Dagen byder også på besøg i en af områdets små byer. Her er naturcenter, Haus der Mensch und Natur, slot med slotspark og et lille bryggeri med ”Babbenbier!” Et besøg i et meget informativt frilandsmuseum, hvor vi bliver klogere på dagens og fortidens levevilkår, er også på dagsordene.

Dag 4: Dagens vandring er i det tæmmede land – land der er drænet og tørlagt. En meget afvekslende tur gennem landskabet med masser af hegn gamle huse, små marker med afgrøder og husdyr, grøfter og kanaler med sluser og udflugtsskibe.

16 km. på 4 etaper.

Vi skal derefter have frokost (egnens specialiteter) på Bahnhof Burg: Et meget specielt Gasthaus, der er udsmykket med utallige jernbanemuseumsgenstande, og hvor drikkevarerne kommer med (legetøjs)tog!!

Når vi har spist besøger vi et helt specielt museum – en genopført borg – Slawenburg – fra den helt tidlige middelalder.

Dag 5: Denne dag er temaet det tæmmede vand. I den nordlige del af Spreewald er der mange steder langs floden gravet små damme, der bl.a. bruges til fiskeopdræt. Men området giver også liv til et rigt fugleliv og en frodig flora.
2 etaper på hhv. 4 og 7 eller 11 km.

Vandringen slutter i en anden af områdets små byer med slot og slotspark. Her finder vi selv frokost, og bagefter skal vi med en ”Kahn” på en 1 ½ times rundtur i Sprees indlandsdelta. En sejltur, der er en fantastisk finale på en indholdsrig vandreferie.

Dag 6: Vi skal hjem igen og holder på vejen ind for en samlet afsluttende frokost.


Pris: Kr. 4.995,-. Tillæg enkeltværelse: Kr. 750,-. BEMÆRK tilmeldte deltagere modtager nærmere besked fra De Grå Busser vedr. betalingen efter 15. juni.

I prisen er inkluderet:
Bustur, vandrekyndig rejseguide, halvpension fra aftensmad første dag til og med frokost sidste dag, frokost dag 4, entré til Spreeauenpark dag 2, frilandsmuseum dag 3 og Slawenburg Raddusch dag 4, sejltur på Spree og kanaler dag 5 og bidrag til rejsegarantifonden.
Entréer i øvrigt er ikke inkluderet.
(Husk madpakker til første dag.)

Bemærk:
 Når der på foregående side står f.eks. 3 etaper betyder det, at vandreturen er delt op i 3 dele, og vi møder bussen 2 gange til pitstop. Her holder vi en lidt længere pause med kaffe – eller hvad man måtte ønske.
 Synes man vandringerne er lidt lange, så følger bussen følger med os, så man kan tage den i den udstrækning det ønskes. Beslutning herom kan tages på stedet. Rejselederen er naturligvis til disposition i en snak om, hvad, der evt. skal udelades.
 Når bussen følger med os, og vi ser den jævnligt, kan man selvfølgelig bruge den som ”base” til ekstra vand, regntøj, skiftesko m.v.  Alle vandringerne er fuldstændig flade. Der er INGEN højdemeter, og underlaget er godt og fast.
 En af dagene stopper bussen ved ”Hofladen zur Kraüterhexe,” så vi kan købe syltede agurker og andet lokalt guf af samme skuffe – i læssevis.

Waldhotel i Roggosen: www.waldhotel-roggosen.de
Vi skal på denne tur bo på det ***-stjernede Waldhotel i Roggosen, ca. 10 km. udenfor Cottbus. Det er et større hotel med 120 senge, hvor værelserne kan variere lidt i indretning og udstyr. Men de har alle bad/toilet, hårtørrer og TV. Nogle værelser har balkon/terrasse, og der er Wifi på hotellet. Derudover er der adskillige restauranter/samlingsrum/bar, ligesom der er udendørs terrasse og Biergarten.


Du kan se mere på www.vandringforalle.dk

DE GRAA BUSSER. Runetoften 14 . 8210 Aarhus V . Telefon 86 39 43 66

Rejsegarantifond nr. 2443


Download program her.

Detaljer

Start:
23. september
Slut:
28. september
Pris:
4995 Kr.
Begivenhed Kategorier:
,