Julerundvisning på Almen Kirkegård

Dato: Onsdag den 7. december kl. 10-12

Mødested: Ved kapellet på Almen Kirkegård, Hasserisgade 9, 9000 Aalborg

Turledere: Naturvejleder Esben Buch i samarbejde med Ældre Sagen Aalborg og Aalborg Seniorsport

OBS: Rundvisningen foregår i et roligt tempo med flere stop undervejs.

Tag med på en stemningsfuld julerundvisning på Almen Kirkegård i Aalborgs hjerte. De fleste gravpladser er nu julepyntede og dækkede med gran til den forestående højtid. Undervejs besøger vi flere af Aalborgs personligheder fra gamle dage og kommer forbi kapel, kolumbarium og mindelund.

Vi ser også nærmere på kirkegårdens spændende stedsegrønne træer og buske fra hele Verden med arter og sorter af bl.a. taks, cedertræ, buksbom, enebær, thuja og cypres. Turen afsluttes med juleanekdoter om Politimanden ”Lange Anton” og skibsreder Carl Lorentzen,”Goliat” og vi tænder lys ved deres grav og urne.

Julevandring på Dall Hede ved Poulstrup Sø

Dato: Onsdag den 30. november, kl. 10.00

Mødested: P-plads ved Poulstrup Sø, Poulstrupvej 57, 9230 Svenstrup

Turledere: Naturvejleder Esben Buch i samarbejde med Sct. Georgs Gilderne i Aalborg, Ældre Sagen Aalborg og Aalborg Seniorsport

Obs: Medbring en lille kurv, hvis du vil indsamle naturmaterialer til en smuk juledekoration

Poulstrup Sø og Dall Hede har i mange år været et meget velbesøgt udflugtsmål. Beliggenheden tæt på Aalborg har i generationer trukket folk ud i denne fantastiske, kuperede og smukke natur. Vi går en kort tur ud over heden og ser på det spændende dyre- og planteliv og hvordan mange års naturpleje med græssende dyr har præget landskabet. Undervejs fortælles der også om områdets geologiske fortid og lokalitetens ganske spektakulære kulturhistorie. Den er gode muligheder for undervejs at indsamle naturmaterialer til en juledekoration

I krigens skygge – rundvisning på Almen Kirkegård

Mødested: Ved kapellet på Almen kirkegård

Tid: 10.00

Varighed: 2 timer

Tilmelding: Nej

Arrangør: Naturvejleder Esben Buch i samarbejde med Nordjysk Spejdermuseum, Sct. Georgs Gilderne i Aalborg, Ældre Sagen i Aalborg og Aalborg Seniorsport

Om: Rundvisning i krigens skygge på en kirkegård i efterårsdragt……Det er over 77 år siden Danmark blev befriet efter 5 år mørke år med Tysk besættelse. Ved udvalgte grave på Almen Kirkegården i Aalborg, fortælles historien om nogle af krigens mange ofre og om de meget voldsomme begivenheder i Aalborg efter begravelsen af sabotøren Niels Erik Vangsted den 23. august 1943.

Niels Erik Vangsted var KFUM-spejder i i Aalborggruppen Knuden, og medlem af Spejdernes Hjælpekorps som blev etableret i 1939 på foranledning fra Socialministeriet, der anmodede om spejdernes hjælp. Spejdermuseet er i besiddelse af 269 stambogskort fra Hjælpekorpset, herunder kortet vedrørende Niels Erik Vangsted. Det særlige hjælpekorps bestod af spejdere fra KFUM og KFUK, Det Danske Pigespejderkorps og Det Danske Spejderkorps.

Hør også den tragiske historie om hævnmordet på læge og Divisionschef i Det Danske Spejderkorps, Richard Raetzel den 7. oktober 1944 og se fotos fra den storslåede bisættelse i Budolfi Kirke og den efterfølgende begravelse på Almen Kirkegården. Vi runder urnehaven ved Columbariet og besøger også Mindelunden anlagt i 1949 med mindeplader for 24 personer fra Aalborg Kommune, der døde som følge af 2. verdenskrig.

Senior julegudstjeneste VOR FRUE KIRKE

Senior julegudstjeneste torsdag den 15. december kl. 14
VOR FRUE KIRKE
Arresthuspræst Lena Bendtsen og organist Peter Schüsler
Velkommen til alle
Dagen hvor vi ønsker hinanden en rigtig glædelig jul
Julegudstjenesten holder flyttedag fra en mandag til en torsdag – og fra formiddagstjeneste kl. 10 til eftermiddag kl. 14.
Samtidig kan vi alle glæde os over, at Vor Frue Kirke med både præst og organist er parate til at tage imod os i deres dejlige rammer.
Vi arbejder på at kunne servere kirkekaffe efter gudstjenesten.

Julekoncert med FDF Seniorblæserne

Julekoncert med FDF Seniorblæserne
Hasseris Gymnasium, søndag  27. november kl. 14
Rørsangerne, Gistrup Koret og FOA Koret er sammen med deres fælles dirigent Jens Eric Strudsholm blevet inviteret til at være med på dagen, og vil sammen udgøre:
JENS ERIC’S JULEKOR
Åbent for alle, gratis entre. Vær med til at synge og spille julen i gang.